O klubu

Tradicionalni Wing Chun Kung Fu klub „ZMAJEVO GNEZDO” Beograd, osnovan je 2008. godine u Beogradu, u početku kao sekcija, a danas kao registrovan klub sa ciljem širenja KINESKIH TRADICIONALNIH VEŠTINA SAMOODBRANE u svakodnevnom okruženju.

Na ovakav korak smo se odlučili kako bi svojim, najpre humanim potencijalima, pomogli običnom čoveku da za vrlo kratko vreme stekne određena znanja i veštine koje mu mogu pomoći da se što jednostavnije i lakše izbori sa izazovima koji nosi svakodnevni život.

Klub vode ljudi koji su ostvarili zapažene rezultate u ovoj veštini kroz razna takmičenja i manifestacije organizovane pod okriljem mnogobrojnih borilačkih saveza i organizacija. Tome svedoče osvojene medalje i pohvalnice sa raznih takmičenja u zemlji i inostranstvu. Naročito ističemo osvojeno prvenstvo Evrope u formama gde je Sifu Jovan Vuca osvojio zlatnu medalju kao i zlatne medalje na prvenstvima Vojvodine i Srbije.

Klub organizuje treninge na različitim lokacijama u Beogradu i najveći je Wing Chun klub kod nas. Tim vrhunskih trenera predvodi Sifu Jovan Vuca. Klub radi sa različitim uzrastima, od predškolaca do starijih osoba. Prednost ove veštine je što možete početi da je vežbate u bilo kom uzrastu i da budete podjednako uspešni.

Tradicionalni wing chun kung fu klub „Zmajevo Gnezdo” Beograd učesnik je brojnih događaja i manifestacija kao što su seminari i obuke u zemlji i inostranstvu. Klub je 2010. godine bio organizator petodnevnog seminara u Beogradu gde je doveo najvećeg majstora kung fua na svetu, Vilijama Čeunga (William Cheung), Brus Lijevog učitelja.