SiFu Jovan Vuca

Sifu Jovan Vuca je počeo da trenira Wing Chun 2001 godine. Inače je ceo život u vodama borilačkih veština, pre Wing Chun-a je trenirao Judo 6 godina. Takmičio  se i na brojnim takmičenjima, osvojivši značajne medalje, od kojih posebno izdvajamo zlatne medalje na prvenstvu Vojvodine, medalje sa prvenstva Srbije u Sanda borbama i zlatnu medalju na prvenstvu Evrope u formama, Chum Kiu forma. Po zanimanju je diplomirani defektolog, što mu je veoma pomoglo u radu sa decom koja imaju poteškoca u mentalnom razvoju i motoričkim sposobnostima.

Zvanje SIFU stekao je 2010. godine kod Grand Mastera Williama Cheung-a na seminaru u Makedoniji i tada postaje predstavnik tradicionalnog wing chun kung fu-a za Srbiju. Iste godine je bio i glavni organizator seminara u Beogradu koji je vodio lično GM William Cheung. Ceo događaj je bio i zapažen i medijski propraćen.

Pored grupnih treninga, drži individualne treninge u potpuno opremljenoj sali sa džakovima, drvenom lutkom, fokuserima, strunjačama.

“Čuo sam za wing chun kung fu, otišao sam da pogledam trening i oduševio se. Od tada je wing chun sastavni deo mog života.

Odnos uma i tela je savršen kroz  ovu veštinu, zato se i razlikuje od klasičnog sporta jer je veština.Vežbanjem i učenjem principa i primene Wing Chuna, učenik izuzetno razvija motoriku, obe hemisfere mozga istovremeno.

Cilj ove veštine je da nas uzdigne na viši nivo i da razvije psihičku, fizičku i mentalnu svest.

Takodje postoje odredjeni principi kojih treba da se pridržavamo kako bi usavršili sve što radimo… 

Cilj mene kao učitelja ove divne veštine je da Vas uverim da ste ovde prvenstveno zbog sebe i svog razvoja, a ne kako bi naučili nešto što možete da zloupotrebite.

Najvažnije je izgraditi kompletnu ličnost!

I naravno svako je sigurniji u sebe kad zna da nešto zna i da to može da upotrebi, taj osećaj je odličan…

Dobrodošli! “ – Sifu Jovan Vuca